Menüpontok
Kosár

Bútorviasz

Bútorviasz
Új Elfogyott
Bútorviasz
Ingyenes szállítás
50.000 Ft feletti termékeket ingyenesen szállítunk ki!
  • Készlet: Elfogyott
  • Cikkszám: WP502
5 108 Ft
Nettó ár: 4 022 Ft

Oli natura termékcsalád - Bútorviasz: olajozott, viaszolt és nyílt pórusú fához

A TERMÉK
Színtelen bútorviasz, természetes méhviasz és karnauba viasz párosításával bársonyosan puhává varázsolja  fa felületeket.
Természetes viasz, minden olajozott, viaszolt és nyílt pórusú fához ajánlott.
Fenntartja, védi és ellenállóbbá teszi a felületet, szép megjelenést kölcsönöz a fának, alkalmas gyermekjátékokhoz is.
Oldószermentes és enyhe szagú.
A bútorviasz táplálja és gondozza a fát. Bársonyos érzetet, valamint patinát hoz létre, amely az idő múlásával egyre mélyebbé válik. Nemcsak víztaszítóvá teszi a felületet, hanem megakadályozza a szennyeződések bejutását a fába. Minden fafajra alkalmas, főleg bútorok ápolására vagy akár első kezelésre használják. A viasz kellemesen visszafogott illatú.
Felhasználás
Akár  régi, akár antik megjelenésű, kezeletlen vagy nyitott pórusú olajozott vagy viaszolt, akár festett, akár krétafestékkel festett: az "OLI-NATURA bútorviasz" minden típusú fára alkalmas. De mielőtt elkezdené, a bútordarabnak tisztának, por- és zsírmentesnek kell lennie. Ha ez egy kezdeti kezelés, akkor célszerű a felületet előzetesen finomra csiszolni 180 és 240 közötti szemcseméretű csiszolópapírral. A bútorok ápolásához vagy utókezeléséhez nincs szükség csiszolásra.
Mindig meleg szobában kell impregnálni. Ezáltal a viasz puhább és simább lesz, és könnyebben kezelhető. A viaszt egyenletesen és kis körkörös mozdulatokkal vigye fel puha, szöszmentes pamut ruhával. Ne használjon túl sok vagy túl kevés viaszt. Attól függően, hogy a fa pórusai mennyire nyílnak meg, a viasz gyorsabban vagy lassabban szívódik fel. Legyen türelmes, és hagyja, hogy a viasz alaposan megszáradjon. Végül puha pamut ruhával alaposan törölje le a felületet. Különleges fényt érhet el fehér polírozó párnával.  Ha több vékony réteget szeretne felhordani minden réteget hagyjon jól megszáradni, így sokkal jobb eredményt fog elérni. Kérjük, ez idő alatt ne tisztítsa nedves ruhával.
 
KARBANTARTÁS
Annak érdekében, hogy a viaszos bútordarab ne veszítse el varázsát, rendszeresen gondozni és tisztítani kell. A port és a makacs szennyeződéseket szárazon vagy enyhén nedves ruhával, de sohasem  Vizes ruhával kell  letörölni. A felületet időről időre fel kell viaszolni.  A fa felületét mennyire rendszeresen kell ápolni, számos tényezőtől függ: Milyen fából készül a bútor? Milyen gyakran használják? Milyen nehézségeknek van kitéve?
A felület gondozásának szükségességét jól jelzik: amikor a fényesség eltűnik, a vízállóság csökken, vagy a felület tapintásra száraznak érződik. Ezután új bútorviaszt kell felhordani.

Kiszerelés 125ml

Címkék: oli natura , bútorviasz